Нямаше нищо изненадващо, много добре е известно от какво се

...
 
Нямаше нищо изненадващо, много добре е известно от какво се
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Известно от какво се нуждае украинската армия, даваме боеприпаси

 

„ Нямаше нищо изненадващо, доста добре е известно от какво се нуждае украинската войска. В боевете тя губи част от техниката си. След като беше предоставена тази информация, ние ще ги разгледаме доста деликатно и ще преценим нашите благоприятни условия и ще посрещнем част от тези претенции. “ Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев в ефира на bTV.

„ Ние към този момент даваме боеприпаси след решението на Народно събрание от 9 декември. Ние даваме муниции, които са в годно положение и могат да бъдат употребявани. Ако ги оставим тези муниции, след малко време ще би трябвало да платим сериозна сума за тяхното заличаване “, сподели той и акцентира, че ние разполагаме с задоволително муниции.

Тагарев уточни, че не би трябвало да се пропуща опцията за произвеждане на муниции по новите натовски стандарти посредством общата европейска самодейност.

„ Не можем да бъдем клиенти при изискване, че нашата отбранителна промишленост е профилирана в производството на муниции. Затова е значимо да станем част от тази самодейност на Европейския съюз “, посочи той.

Министърът на защитата акцентира, че с тази самодейност ще модернизираме отбранителната си индустрия с европейски средства, да вкараме европейски пари в нея и да останем най-големият производител на муниции в Европа.

Тепърва ще преглеждаме какво можем да си позволим да дадем на Украйна, само че няма да предприемем стъпки, които да застрашат нашата национална сигурност.

„ Към нашите самолети, като бойно средство, към този момент няма интерес. В момента всичко е ориентирано към приемането на употребявани Ф-16 “, сподели той.

В момента също не се дискутира даването на танкове, само че Тагарев не изключи тази тематика да се разисква в бъдеще. Той уточни, че сега имаме към 10 осъвременени танка.

Подлежи на полемика и даването на Противовъздушна отбрана, само че на първо място би трябвало да се оцени дали това няма да заплаши нашата сигурност.

Тагарев съобщи, че главното, което сме давали, са муниции. Анализът ще покаже какво още можем да дадем от това, което изиска президентът Володимир Зеленски. Министърът на защитата означи, че още не сме почнали този разбор.

„ Приключване на войната в Украйна по някакъв метод не е в наш интерес. Трябва да се върнем към интернационалния правов ред, когато Русия загуби тази война. Европа се е обединила към тази концепция да помогне на Украйна да освободи своите територии, “ съобщи още министърът на защитата.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР